Beste lezer,
Hierbij willen we u op de hoogte stellen van een aantal belangrijke zaken rondom de praktijk.
Personele bezetting
In de zomermaanden hebben wij een tekort aan huisartsen en is vervanging regelen moeilijker. Wellicht heeft u meegekregen dat dit een landelijk probleem is.
Door dit tekort zijn wij genoodzaakt in de vakantieperiode (week 29 t/m 34) (semi)spoed spreekuren te draaien. Er zijn dan per dag minder plekken beschikbaar voor geplande, niet spoedeisende zorg. Het kan dus langer duren voor u op het spreekuur terecht kunt.
De assistentes kunnen u meer vragen stellen om goed te kunnen inschatten op welke termijn u gezien moet worden. Indien nodig overleggen zij dat met de huisarts. Doordat de assistentes meer willen weten om een goede inschatting te maken is het daarom tijdelijk niet mogelijk om online afspraken in te plannen. Ook kunt u geen berichten sturen naar uw de huisarts.
We hopen op uw begrip.
Urineweginfecties bij vrouwen
Bij vrouwen (zonder risicofactoren zoals zwangerschap of een onderliggende aandoening) die een blaasontsteking hebben, blijkt in de helft van de gevallen de blaasontsteking vanzelf over te gaan. Als de klachten niet zo erg zijn, hoeft de urine niet direct ingeleverd te worden. Ook als een blaasontsteking in de urine is aangetoond, is er alsnog de keuze om af te wachten zonder antibiotica. Zie voor meer informatie https://vogelplein.nl/urineweginfectie-blaasontsteking.

Slaapstraat
Onze praktijk werkt met Slaapstraat.
Slaapstraat is een zorgprogramma voor de aanpak van slaapproblemen. Wanneer u slaapproblemen heeft kunt u samen met uw huisarts besluiten dat u deelneemt aan de Slaapstraat. De assistente geeft u hier vervolgens de benodigde informatie over. Vervolgens vult u een vragenformulier in om de aard en ernst van het slaapprobleem te inventariseren.
U verzamelt gedurende één week allerlei informatie over uw slaap (slaapdagboek), waarna u met de huisarts de vragenlijst en het slaapdagboek bespreekt.
Samen maakt u zo nodig een behandelplan. De huisarts kan u helpen, maar u kunt ook worden doorverwezen naar onze praktijkondersteuner GGZ of het ziekenhuis.
Cursus ‘In de put, uit de put’
In het najaar zal voor de 2e keer de cursus ‘In de put, uit de put’ worden gegeven. Een cursus om te leren depressieve gevoelens te overwinnen. Als u meer wilt weten kunt u zich via uw huisarts of een van de assistentes aanmelden, en wordt u gebeld door de praktijkondersteuner GGZ.
Cursus ‘In de put, uit de put’
In het najaar zal voor de 2e keer de cursus ‘In de put, uit de put’ worden gegeven. Een cursus om te leren depressieve gevoelens te overwinnen. Als u meer wilt weten kunt u zich via uw huisarts of een van de assistentes aanmelden, en wordt u gebeld door de praktijkondersteuner GGZ.
Landelijk Schakelpunt (LSP)
Wanneer u (ernstig) ziek bent en bijvoorbeeld naar de huisartsenspoedpost of het ziekenhuis moet, is het handig dat specialisten en zorgverleners gemakkelijk uw medische gegevens kunnen inzien. Hierdoor hebben zij sneller beter inzicht in uw medische situatie en kunnen zij ook sneller handelen in geval van nood of een behandelplan opzetten wanneer nodig.
In de coronatijd was er sprake van een tijdelijke opt-in waardoor de huisartsenspoedpost bij iedereen in de medische gegevens van de huisarts kon kijken indien nodig. Deze opt-in is nu weer stopgezet. We merken nu dat bij minder dan de helft van de contacten met de huisartsenspoedpost in het medisch dossier van de patiënt kan worden gekeken. Voor de continuiteit en kwaliteit van zorg is dit wel belangrijk.
U kunt op 3 manieren toestemming geven voor het LSP:
- mondeling in het contact met uw huisarts
- via een toestemmingsformulier https://www.volgjezorg.nl/media/downloads/toestemmingsformulier/download
- via volgjezorg.nl
Wijzigingen
Bent u verhuisd of heeft u een nieuw mailadres of zijn er andere wijzigingen in uw persoonsgegevens, geeft u dit dan door aan ons? Op die manier kunnen wij u altijd bereiken.
Met vriendelijke groet,
Team huisartsenpraktijk Vogelplein