Reizigersvaccinatie

Indien u afreist naar gebieden waar infectieziekten voorkomen die men in Nederland niet of nauwelijks tegenkomt, loopt u een reëel gezondheidsrisico. Vaak is de medische hulp ook minder toegankelijk dan wij hier gewend zijn. Voor veel gebieden buiten Europa geldt dan ook een advies voor vaccinatie.

In onze praktijk kunt u terecht voor advies en de meest voorkomende vaccinaties. U dient hiervoor minimaal 5 weken voor vertrek het reizigersvaccinatieformulier ingevuld bij ons in te dienen. Wij laten u dan binnen 5 werkdagen weten of wij uw verzoek in behandeling kunnen nemen.

LET OP: Wanneer u aanvullend verzekerd bent zal in de meeste gevallen het reizigersadvies vergoed worden. Als dit niet het geval is, kost het reizigersadvies inclusief het geven van de vaccinaties 30 euro.
In de meeste gevallen worden de vaccinaties niet vergoed. De kosten voor de vaccinaties kunt u berekenen op de website Medicijnkosten.

Voor meer advies en informatie over de benodigde vaccinaties kunt u terecht op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).


Reizigersinformatie

Informatie van de Rijksoverheid over reizen in het buitenland vindt u op de websites Reisadviezen en Vakantie en reizen.